1.oturum
İrfan TÜRKKOLU ve Alişan Yılmaz açılışı ve TMMOB hakkında ön bilgilendirmesi ile etkinlik başlatıldı. Etkinliğe katılanların birbirini daha iyi tanıması için Metalurji Genç, genç mühendis ve oda yöneticileri kendini tanıtması ve hafta sonu etkinlik boyunca neler beklediklerini dile getirdiler.
2.oturum
İrfan Akyol’un konuşmasıyla başlayan oturum, mühendislerin toplum üzerindeki etkisi, toplumu nasıl yönlendirmesi gerektiğini, teknoloji üzerindeki etkisi hakkında bilgi verildi. Daha sonra meslek odalarının ihtiyaçtan nasıl doğduğundan bahsederek TMMOB kuruluşuna değinildi. Odanın felsefesini anlatarak sorumluluklarından bahsetti. Oturumun son bölümünde şirketlerin mühendislerden beklentileri, öğrencilerin kendilerini nasıl yetiştirmesi gerektiği hakkında tecrübelerini anlatarak konuşmasını sonlandırıp, dinleyicilerle soru cevap yaparak oturum sonlandırıldı.
3.oturum
İrfan TÜRKKOLU’nun TMMOB tarihi, kuruluşu, süreci ve bugüne gelişi hakkındaki bilgilendirmesiyle başladı. Oturumun sonunda, soru cevap yaparak TMMOB hakkındaki bilgilendirici konuşmasını sonlandırdı.
4.oturum
Turgay ALDI’nın ; “Metalurji Mühendisliğini gerçekten bilerek yazan var mı? “sorusuyla başlayan oturum, meslek hakkındaki tecrübelerini, odayla olan ilişkisini, öğrenci temsilciliklerinden bahsederek dinleyicileri bilgilendirdi. Oda ile öğrenci arasındaki ilişkilerin önemine değinerek TMMOB’un aktif üyeleri haline gelmeleri konusunda ilgi çekici konuşmasıyla oturuma devam etti. Sen yoksan bir kişi eksiğiz sözünün önemini vurgulayarak konuşmasını sonlandırdı. Dinleyicilerle soru cevap yaptıktan sonra oturumu sonlandırdı.
6.Oturum
Alişan Yılmaz’ın sunumuyla başlayan oturum problem çözmemizi kolaylaştıracak Balık kılçığı (Ishıkawa) diyagramını anlatmıştır. Balık kılçığı (Ishıkawa) diyagramı bir problemi derinlemesine analiz ederek, konuyu bütün olarak düşündüğümüzde göremeyebileceğimiz yönleri görmemizi sağlayan bir teknik olup. Bir problemin çözümünde gözden kaçan noktalar, probleme yönelik en hızlı ve en kapsamlı çözümü bulamamamıza neden olabilir. Balık kılçığı diyagramı ile problemi tüm ayrıntılarıyla analiz ederek ayrıntıların bütün halimizde gözümüzün önünde olmasını sağlar. Oturumda diyagramla ilişkin Örgütlenme konusunda eksikliklerimizi problemlerimizi analiz edip çözüm yollarını bularak oturum sonlanmıştır.
7.Oturum
İrfan TÜRKKOLU sunumuyla başlayan 1960’tan başlayarak 1980 sonrasına denk yaşananları dönemin koşullarıyla ele alarak ülke tarihimiz başta olmak üzere geçmişten günümüze yaşanmış önemli olaylar anlatıldı.
8.Oturum
İdil Ceren KAZAN sunumuyla gerçekleşen komisyonların çalışmaları, sorunları hakkında genel bilgi verilmiştir. Sorunların giderilmesi için çözümler aranmıştır. Ayrıca Odanın 50. yılı nedeniyle hazırlanacak andacın; Metalurji Genç bölümünü hazırlanması ile ilgili bilgilendirme yapılmıştır.
9. Oturum
Ferhat YAŞAR yönetiminde gerçekleşen serbest oturum. Ferhat YAŞAR’ın ‘’Üniversitede neler oluyor.’’ sorusunu dinleyicilere yönetip üniversiteler de yaşanan sorunlar ele alınıp çözüm yöntemleri tartışılmıştır.
Son oturum katılımcılar gelecek dönemde yapmayı planladıkları etkinlikleri tartışma fırsatı buldular. Metalurji Genç Komisyon çalışmalarının da değerlendirildiği oturum, katılımcıların genel anlamda etkinliği değerlendirmeleri ile tamamlandı.